Net als bij fashion en accessoires heb je bij sieraden ook verschillende trends per seizoen. De trend die al een tijdje meegaat, en waarover ik eerder al schreef: de choker ketting, is er eentje van. Maar als we Vogue, Elle en alle andere fashion magazines mogen geloven zijn er ook een aantal sieraden trends die dit nieuwe seizoen hot & happening zijn.

Eén van die trends is: body chains. Nieuw zijn ze niet, een paar jaar geleden spotten we de minimalistische varianten al bij celebs als Rihanna, Beyonce en hot bloggers. Vooral op het strand deden deze sieraden het heel goed. En nu zijn ze weer terug!

Body chains: van harnas-style tot boho chic tot glamour overload

Wat er wel nieuw aan is, is hoe opvallender de body chains hoe beter. De minimalistische sieraden trend is er helemaal niks bij als je sommige body chains ziet. Van volledige harnassen tot body sieraden bezaaid met steentjes, glimmers en nep diamantjes. Ik heb zelfs een body chain gezien die zo in een aflevering van Game Of Thrones als harnas kan dienen! Daarnaast worden de boho liefhebbers ook niet teleurgesteld en zijn er body chains met zachte tinten, tassles en schelpjes.

How to style de body chain

Maar hoe combineer je deze mega opvallende body sieraden nou, zonder rare blikken te krijgen? Ik kan me goed voorstellen dat het best raar is om een soort van harnas om te doen, maar ik ga je laten zien hoe sommige girls de meest opvallende body chains rocken in hun looks.

Minimal body chains

Minimal body chains

Deze zie je verreweg het meest. En ze zijn ook het makkelijkst te stylen in een outfit. Zowel in beach looks als going out looks worden deze chains veel gedragen. Vaak gaan body chains heel goed samen met tops en bikini’s die wat meer ‘bloot’ geven. Denk aan tops met diepe halslijnen of armsgaten en bikini’s met hoog uitgesneden broekjes of cut outs. Een minimalistische body chain geeft je beach of party look net dat beetje extra sexy-ness!

Statement body chains

Het tegenovergestelde van minimal body chains zijn uiteraard de statement body chains. Met statement body sieraden is het juist belangrijk om je look zo simpel mogelijk te houden. De chain valt natuurlijk al mega veel op en trekt alle aandacht naar zich toe. Met een effen jurk, top of een simpele bikini ben je eigenlijk al good to go! Ik zocht naar een paar mooie outfits waar de statement body chains superleuk worden gestyled.

Festival proof

Statement body sieraden zijn super tof om te rocken naar een festival. Je kunt gaan voor een ingetogen model of uitpakken door meerdere kettingen en body chains met elkaar te layeren zoals op de rechter foto. De linker chain is vrij subtiel, maar gecombineerd met een flowy jurkje is het wel de eyecatcher van je outfit, love it!

Festival body chains

Beach worthy

Misschien niet heel handig als je het water in wilt, maar als je toch niet van plan bent een duik te nemen in de zee: rock die mooie body chains met je favoriete bikini. Je ziet de gehaakte bikini/badpak nu veel en daar kun je de chains heel mooi mee stylen. Heb je een bikini met een mooie print, zoals op de linker foto, pak dan uit en rock een opvallende chain met glam allure. Een paar ringen en armbanden erbij en je bent op en top glam on the beach als je het mij vraagt.

Beach body chains

Body chain party in da club

Ook als je een avondje uit gaat kun je dezelfde glam allure chain er weer bij pakken en hem stylen met je favoriete jurkje. Het mooist is een jurkje met een diep decolleté. Vind je dat iets teveel van het goede? Style de body chain dan met een strapless jurkje of juist met een hooggesloten jurkje zonder mouwen.

Party body chains

The classy way

Dit vind ik denk ik wel de mooiste manier om een body chain te sylen. Met een klassieke blouse, waar je dat diepe decolleté zelf kunt creëren door de knoopjes wat verder open te laten. Heel sexy, maar ook nonchalant. Off-the-shoulder tops zijn ook helemaal hot deze zomer en hoe mooi is de body chain met schouder details?! Echt een mooie show off voor je schouders en heel wat anders dan alle body chains uit deze post. I love it!

Classy body chains

Hopelijk heb ik je een beetje inspiratie kunnen geven over hoe je de body chain kunt stylen in een outfit! Heb jij er zelf al eentje in je sieraden stash? En wat vind jij van body sieraden?