Je hebt vast wel van dit leuke accessoire gehoord. In Nederland wordt het ook wel een boerenzakdoek genoemd. Maar het is veel meer dan dat! Bloggers en celebs lopen weg met deze trend en rocken de bandana in hun outfits. We love it!

Roze bandana

De rode variant is het populairst, gevolgd door de zwarte variant. Maar ik spotte laatst ook toffe andere kleurtjes zoals beige, geel en roze! Hoe leuk is het om een felle of juist mooie nude-kleurige  aan je look toe te voegen? Dat kan, want we hebben deze kleurtjes nu online staan in de shop! Je shopt ze hier.

Hoe combineer je de bandana?

De mogelijkheden om een bandana te stylen in je look zijn eindeloos! Ik zet ze voor je op een rijtje:

1. Knoop de bandana in je haar

De leukste manier, vind ik, is om hem in je haar te knopen. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door de knoop aan de voorkant (boven op je hoofd) te dragen of door het als een soort haarband aan de achterkant vast te knopen. Beide manieren geven een bepaalde vibe aan je outfit. De knoop voorop je hoofd is wat meer romantisch/pin-up en de haarband knoop zorgt voor een rock-achtige vibe. Beide manieren zijn superleuk om te dragen naar een festival. Je kunt gaan voor de klassieke rode bandana, maar wat dacht je van een toffe fel gele of een ingetogen beige variant. Die laatste staat heel tof in een nude festival look!

2. Draag hem als armband

Bandana als armband

In plaats van hem in je haar te knopen, knoop je de banadana om je pols! Het geeft elke outfit een tof detail en kan eventueel ook als zweetbandje dienen als je flink staat te feesten op een festival, handig handig ?! Ook hier kun je de banada weer helemaal matchen met je outfit. Zelf vind ik de grijze variant heel tof in combinatie met jeans en een leopardprint riem, zoals je op de foto ziet. Het staat stoer en het is eens wat anders dan een arm vol met armbandjes!

3. De bandana sjaal

Bandana sjaal

Dit is de meest voor de hand liggende manier om een bandana te stylen.  Je knoopt hem gewoon om je hals en je bent ready! Maaaar… er zijn verschillende manieren om dit doekje om je hals te knopen! In een een driehoek, los zonder knoop, als een soort choker.. de mogelijkheden zijn eindeloos! De laatste manier is supertof in combinatie met een minimalistische sieraden!

4. Knoop hem aan je tas

Iets wat ik ook veel gespot heb is de bandana als een soort bagcharm. Kleine crossbody bags zijn sowieso on trend en je hebt die in de meeste snoeperige kleurtjes. Wat is er dan leuker om er een matching of juist contrasterend sjaaltje aan te knopen. Ik heb zelf een groen tasje en heb daar een geel exemplaar aan geknoopt, kijk hoe leuk dat staat! Het zorgt voor een pop of color en een interessant detail in je look!

Bandana aan je tas

5. Gebruik hem als riem

Al je riemen beu? Haal de bandana door de lusjes van je favoriete jeans en rock hem als riem. Is die niet lang genoeg? Haal hem dan door één lusje en knoop hem nonchalant vast. Staat ook heel badass en stylish!

Bandana riem

Als je nu nog niet weet hoe je een dit doekje kunt stylen in je look, dan weet ik het ook niet meer haha! Ik zou zeggen neem een kijkje tussen de leuke bandana’s op Lana’s Sieraden en rock hem in je outfit!