Je kunt er niet meer omheen: de choker is hot! Deze ketting, gemaakt van fluweel of andere zwarte stof is niet meer uit het modebeeld weg te denken. Net als veel andere trends spotten we de choker ketting het eerst bij modellen Romee Strijd, Kendall Jenner en Gigi Hadid. Maar als je een nineties kid bent, net als ik, dan weet je dat deze ketting weer een comeback maakt!

Het deed mij gelijk denken aan die goede oude tattoo choker ketting back in the days. Alleen zijn de chokers van tegenwoordig een stuk hipper en minimalistisch. En niet alleen de zwarte fluwelen choker ketting is hot om te dragen, er zijn heuse trends gaande binnen de choker family!

In deze blog deel ik tips hoe je een choker kunt stylen en wat voor soort chokers er allemaal bij zijn gekomen. Want als er een ketting is die je kan transformeren van day to night in een look, dan is het de choker ketting wel!

De choker ketting stylen in een outfit

Van day to night

De ketting is uitermate geschikt om van je day look mee te transformeren naar je night look. Stel je moet overdag werken of naar school en hebt ‘s avonds een feestje; bij beide looks kan de choker ketting net voor dat extra detail zorgen. De klassieke choker ketting versie is dan de beste keus. Omdat die plain en simple is en daardoor ook perfect om overdag te dragen. Daarnaast is dit exemplaar makkelijker te combineren met verschillende kledingstukken. En ook niet onbelangrijk met andere kettinkjes (voor de perfecte layer party).

Waarom zwart?

Choker ketting Soft Pink

Als je ook voor choker kettingen in toffe kleurtjes kunt gaan. Je ziet ze steeds meer en ik ben er fan van! Daarom heb ik op Lana’s Sieraden ook een aantal choker kettingen in nude en roze tinten aan de collectie toegevoegd. Voor de afwisseling, want soms staat een zachtere kleur net iets beter in een outfit. Een zwarte choker ketting kan soms een beetje hard overkomen. Tijdens een avondje stappen juist heel mooi met een mooie top, heavy eye make-up en bold lips. Maar bij een look met nude tinten staat een choker met bruin/taupe tinten heel mooi.

Hang it!

Choker ketting Half Moon silver

En toen waren daar de chokers met hangertjes! Sterretjes, hartjes, palmbomen, schelpjes, kruisjes, peace signs.. alles kan en het staat allemaal leuk! Choker kettingen met een hangertje vind ik zelf heel tof om te stylen met gemstone kettinkjes of een ketting met disc. Je krijgt gelijk een super interessante neckstack met al die leuke kettinkjes met verschillende hangertjes!

De wrap choker ketting

Deze trend komt voort uit een andere trend: de choker scarf ook wel de skinny scarf genoemd. Je kent ze vast wel, verkrijgbaar bij Zara en ook zo’n instant outfit oppepper. Wat gebeurde nu met deze sjaal? Een aantal fashionista’s, waaronder Lily-Rose Depp, wikkelde het sjaaltje een paar keer om hun hals en knoopten hem aan de achterkant dicht. Om het extra sierlijk te maken, worden de slierten nonchalant losgelaten. Wat je krijgt als eindresultaat: een brede choker ketting met een sierlijke achterkant. Dus heb je nog een mooie, dunne sjaal in je kast liggen? Probeer hem eens op deze manier te knopen :)!

De veter choker ketting

En tot slot heb je nog de veter choker ketting die nu zijn opmars begint te maken. Het is eigenlijk gewoon een lang suede koord dat je een paar keer om je hals knoopt en de uiteindes als een sjaal ‘laat hangen’. Dit kettinkje is nog niet veel gespot, maar ik heb zo’n gevoel dat het de choker ketting van deze zomer gaat worden. Het staat bijvoorbeeld heel mooi bij diep uitgesneden tops en jurkjes. Vaak hebben de uiteinden van deze ketting ook nog metalen stukjes, wat de ketting net dat beetje extra geeft.

Heb jij al een choker ketting in jouw sieraden stash? En hoe draag jij hem het liefst?